Monday, November 14, 2011

Saiavorm rummirosinatega

Kahele inimesele 
Vaja läheb:
1,5 sl rosinaid
1,5 sl tumedat rummi
5 viilu saia
võid
5 sl aprikoosimoosi
1 muna
1 sl suhkrut
200 ml vahukoort
0,5 tl ingveripulbrit
2 tl pruuni suhkrut


Eelsoojenda ahi 180°C.
Pane rosinad väiksesse kaussi ja vala üle rummiga. Soojenda rosina-rummi segu mikrolaineahjus 1 min või pane segu ahjukindlas nõus mõneks minutiks praeahju soojenema.
Määri saiad või ja aprikoosimoosiga ning lõika pooleks. Mina kasutasin ahjusaia, aga vormi valmistamiseks sobib igasugune sai või sepik. Täida vormid saiapoolikutega, raputa peale rosinad ja rumm.
Vispelda muna suhkruga, lisa vahukoor ning vala segu vormidesse. Jäta saiatükid kümneks minutiks seisma. Määri segust välja ulatuvad saiaääred võiga. Sega omavahel pruun suhkur ja ingveripulber ning raputa kõige peale. 
Küpseta ahjus u 45 min, kuni saiavorm on veidi kerkinud ja pealt krõbedaks muutunud. Lase 10 minutit jahtuda, urgitse saiavorm kaussi ning vala üle külma piimaga. 


No comments:

Post a Comment