Sunday, November 27, 2011

Iiri skoonid valge šokolaadiga


6 skooni

Vaja läheb:
360g jahu
1 sl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
1 tl vaniljesuhkrut
30 g võid
40 g valge šokolaadi tükke
30 g rosinaid
2 dl keefiri

Eelsoojenda ahi 200 C.
Sega suures kausis kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja vaniljesuhkur. Lõika või väikesteks tükikesteks ja sega jahuga. Sega hulka šokolaaditükid ja rosinad. 
Lisa keefir ja sega kätega või puulusikaga kuni moodustub taigen. Raputa töölauale jahu ja sõtku taigent paar korda õrnalt ning moodusta taignast lame pätsike. Lõika taigen pooleks ja mõlemad pooled omakord kolmeks kolmnurgaks. Aseta skoonid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pintselda pealt keefiriga. 
Küpseta 15-20 minutit, kuni skoonid on pealt kuldsed. Serveeri hommikukohvi kõrvale koos või ja moosiga.

No comments:

Post a Comment