Vaja läheb:
800 g kõrvitsat
2 kartulit
2 porgandit
1 sibul
1 küüslauguküüs
30 g võid
1 tl ingveripulbrit
0,5 tl kardemoni
2 tl kanapuljongi pulbrit
300 ml kohvikoort
muskaatpähklit
soola
vett
Haki juurviljad. Prae sibul võis, lisa purustatud küüslauk ning kuumuta kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa juurviljad, ingveripulber, kardemon ja sool ning prae juurvilju võis mõni minut. Sega ja jälgi, et põhja ei kõrbeks.
Lisa väikses koguses keevas vees lahustatud puljongipulber. Vala juurviljad üle keeva veega nii, et kõik juurviljad saaksid kaetud. Keeda suppi, kuni kõik juurviljad on pehmed.
Vala supp blenderisse, lisa kohvikoor, väike tükk võid ja vajadusel maitsesta soolaga ning püreeri supp. Vala supp läbi sõela tagasi potti ja kuumuta keemiseni. Serveerimisel riivi peale muskaatpähklit. Kaunistuseks võid lisada kõrvitsaseemneid, balsamico kreemi.
No comments:
Post a Comment